Hoe werkt Dino Hunt?

Dino Hunt werkt met een interactieve app op je telefoon of tablet. De app laat jouw locatie zien op de kaart. Op die kaart zie je ook het volgende punt waar je naar toe moet lopen. Wanneer je bij het volgende punt aankomt, opent er een activiteit in de app. Dit kan een kennisvraag zijn, een doe-opdracht, een puzzel of een dino die je kunt ontdekken!

Dit moet je doen om te beginnen:

1) Bepaal waar je heen wilt en koop de speurtocht.
2) Je krijgt inloggegevens en instructies via e-mail.
3) Download de speciale app in de appstore.
4) Ga naar het natuurgebied wanneer je zelf wilt.
5) Meld je aan in de app en loop naar het startpunt.
6) Check of je de app toestemming hebt gegeven om je gps-locatie te gebruiken.
6) Zoek de punten op de kaart en ga op dino-jacht!

Bestel een Dino Hunt speurtocht!

Tips

 • Bereid je goed voor

  Voor Dino Hunt heb je een telefoon of tablet nodig. Is de batterij helemaal opgeladen? Werkt de GPS-locatie? Heb je mobiel internet? Heb je eventueel een reservetoestel bij? Dan kun je aan de slag! Vergeet ook niet goede wandelschoenen, wat water en wat lekkers mee te nemen!

 • Gebruik Andriod 7 / OIS 13 of hoger

  De app werkt het beste op telefoons of tablets met een versie van Android 7 of IOS 13 of hoger.

  Let op: Huawei telefoons kunnen gebruikt worden, maar laten gemaakte foto's niet altijd zien omdat bepaalde functies niet wordt ondersteund.

 • App toestemming geven

  Wanneer je de app download moet je deze toestemming geven tot je locatie (om te weten waar je bent) en je camera (om dinofoto's te maken). Je kunt deze toestemming ook aanpassen in de instellingen van je telefoon of tablet.

 • Maak het leuk!

  Je gaat op dinojacht in een natuurgebied in Nederland, daar is wat fantasie voor nodig! Ben je op je hoede, of durf jij juist alles aan? Zou er een dino achter die boom verstopt zitten? Probeer je in te beelden dat je een échte dinojager bent en gedraag je ernaar!

 • Maak het moeilijk!

  De vragen een opdrachten in Dino Hunt zijn geschikt voor deelnemers van alle leeftijden en kennis-niveau's. Weet jij veel van dino's? Probeer dan bij multiple choice vragen eerst zelf het antwoord te bedenken, zonder naar de keuzes te kijken!

 • Heb je hulp nodig?

  Loop je tegen problemen aan? Op deze pagina vind je antwoord op de meest gestelde vragen. Kom je er niet uit? Stuur onze klantenservice een Whatsappbericht en wij helpen je graag verder! (Beschikbaar tijdens kantooruren)

  Stuur ons een Whatsappbericht 

Veel gestelde vragen

Welke stappen moet ik nemen om Dino Hunt te spelen?

- Bepaal waar je heen wilt en koop de route.
- Je krijgt inloggegevens en instructies via e-mail.
- Download de speciale app in de appstore.
- Ga naar het natuurgebied waar je op zoek gaat.
- Meld je aanin de app en loop naar het startpunt.
- Zoek de punten op de kaart en ga op dino-jacht!

Kan ik Dino Hunt op elke moment spelen?

Ja, je kunt Dino Hunt na aankoop spelen wanneer je wilt. Vandaag, morgen, of volgende maand, dat maakt niet uit want je aankoop verloopt niet totdat je het spel gespeeld hebt.

Wat te doen: kies een goed moment (liefst met mooi weer) en ga op Dino Jacht!

Waarom laden de afbeeldingen in de app niet meteen?

Tijdens het spel kan het soms iets langer duren om de afbeeldingen in de app te laden. Dit komt omdat je in het bos op dat moment waarschijnlijk minder goed bereik hebt.

Wat te doen: Wacht even, of loop iets verder zodat je weer bereik hebt!

Waarom wordt de foto die ik heb gemaakt niet getoond?

Zie je na het maken van een dino-foto een zwart scherm? Geen zorgen, de foto is wel opgeslagen op je telefoon. Dit komt weleens voor bij Huawei telefoons, omdat deze Google Play Services niet ondersteunen. Dino Hunt werkt het beste op Android 7 of hoger en IOS 13 of hoger.

Wat te doen: Ga naar de gallerij-app op je telefoon, daar vind je de foto terug! Of gebruik een niet-Huawei toestel dat draait op Android 7 of hoger / IOS 13 of hoger.

 • Hulp nodig?

  Op deze pagina vindt je antwoord op de meest gestelde vragen. Loop je alsnog tegen problemen aan? Stuur onze klantenservice een Whatsappbericht en wij helpen je graag verder!

  Onze klantenservice is beschikbaar tijdens kantooruren.

  Stuur ons een Whatsappbericht 
 • Feedback welkom!

  Heb je opmerkingen, verbeterpunten of een foutje gevonden? Laat het ons weten! Wij waarderen je feedback enorm en gebruiken deze om onze Dino Hunt routes steeds verder te verbeteren. Je kunt ons je feedback e-mailen via info@dinohunt.nl

  Stuur ons een e-mail